Naša kuća u plamenu

Naša kuća u plamenu - Thunberg, Greta | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Thunberg, Greta
DIMENZIJA
12,5 MB
NAZIV DATOTEKE
Naša kuća u plamenu.pdf
ISBN
4826144198722

OPIS

Naša kuća u plamenu knjiga je o jednoj obitelji koja se sa svojom osobnom krizom nosi tako što se počinje baviti jednom još većom krizom, krizom našeg planeta. Greti je bilo tek osam godina kada je pogledala dokumentarac o klimatskoj krizi i upitala se kako to da o tome nitko ne govori. Kako političari i odrasli općenito mogu govoriti o bilo čemu drugome ako je to jedino važno? Greta ima fotografsko pamćenje i počinje proučavati klimatsku krizu i način kako se o njoj govori u medijima. Navela je roditelje da promijene način življenja i majku da napusti posao jer je zbog njega morala često putovati zrakoplovom. Bio je to prvi znak Gretine snažne volje i moći uvjeravanja. Zatim je odlučila pokušati uvjeriti i nas da se pokrenemo već danas, a ne sutra.

A kada kažem kako želim da vas uhvati panika, to znači da krizu moramo tretirati kao krizu. Kad vam kuća gori, nećete sjediti i razgovarati o tome kako ćete je lijepo obnoviti jednom kad ugasite požar. Knjiga \'Naša kuća u plamenu\' Grete Thunberg (Foto: Sonja Kovač) Greta Thunberg postala je ikona našeg doba već se petnaest godina, a ovo je knjiga o njoj.

Zovem se Greta Thunberg. Imam šesnaest godina.

POVEZANE KNJIGE