Redovnik Moke

Redovnik Moke - Eggers, Dave | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Eggers, Dave
DIMENZIJA
5,81 MB
NAZIV DATOTEKE
Redovnik Moke.pdf
ISBN
3677593033476

OPIS

Mokhtar Alkhanshali Amerikanac je jemenskog porijekla koji radi kao vratar u kompleksu nebodera Infinity u San Franciscu. Kad u susjedstvu ugleda kip Jemenca sa šalicom kave i sazna kako je Jemen prava pradomovina kave, njegov život konačno dobiva smisao. Cilj mu je da kava iz zemlje koja je posljednjih godina poznata uglavnom po otmicama stranaca i napadima dronovima postane najkvalitetnija na svijetu. Premda isprva o kavi zna jako malo, a novca nema, Mokhtar prvi put u životu ne odustaje. Transformacija zapuštenih plantaža kave u zemlji usred građanskog rata jedan je od izazova koji se teško mogu zamisliti, no Mokhtaru će njegova silna upornost i volja pomoći i kad se nađe u bezizlaznim situacijama. Redovnik Moke Davea Eggersa sjajna je knjiga o povijesti kave, njezinu golemom svjetskom tržištu, ali i o ostvarenju američkog sna na neobičan način. Bogat zanimljivim podacima i napet poput političkog trilera, Redovnik Moke nesumnjivo je knjiga koja daje novu dimenziju uživanju u kavi i uživanju u čitanju. “Dave Eggers ima misiju iskoristiti platformu koju je stvorio kao pisac/aktivist i dati glas marginaliziranima i onima koje se inače ne čuje. Ovo je stoga silno važna priča.” – Observer “Dramatično, pametno i sa srcem napisano. Upravo ono što sada želimo čitati!” – The Times “Knjiga o američkom snu i prijetnji koja se nad njega nadvija.” – Spectator “Fenomenalno napisana priča o neustrašivom i neodoljivom poduzetniku u kompliciranoj misiji, avanturistička priča s visokim udjelom kofeina.” – Booklist “Protuotrov za trampizam. Knjiga koja slavi etničku raznolikost i bogatstvo ljudskoga duha.” – Mail on Sunday “Zadivljujuća istinita priča o jemenskim uzgajivačima kave. Živopisan prikaz hrabrosti i strasti, prožet detaljnom poviješću jemenske kave, kao i suvremeno propitivanje američkog identiteta.“ – Entertainment Weekly “Ovo je ujedno i topla priča o uspjehu sa šarmantnim glavnim likom i kronika avantura iz stvarnog života napisana poput uzbudljivog romana.” – Publishers Weekly

Nakon što Mokhtaru ukradu torbu s laptopom i tri tisuće dolara humanitarne pomoći za Somaliju, morat će se oprostiti sa ... Redovnik Moke Davea Eggersa sjajna je knjiga o povijesti kave, njezinu golemom svjetskom tržištu, ali i o ostvarenju američkog sna na neobičan način. Bogat zanimljivim podacima i napet poput ... Redovnik Moke Dave Eggers Fraktura - najbolja literatura Mokhtar Alkhanshali Amerikanac je jemenskog porijekla koji radi kao vratar u kompleksu nebodera Infinity u San Franciscu.

Bogat zanimljivim podacima i napet poput političkog trilera, daje novu dimenziju uživanju u kavi i uživanju u ... Redovnik Moke je djelo autora Dave Eggers, nakladnika Fraktura. Pronađite djelo na webshopu Knjižare Ljevak. REDOVNIK MOKE količina.

POVEZANE KNJIGE