Istina u svitanje

Istina u svitanje - Hemingway, Ernest | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hemingway, Ernest
DIMENZIJA
6,12 MB
NAZIV DATOTEKE
Istina u svitanje.pdf
ISBN
1373668475433

OPIS

Svoje zadnje i neobjavljeno djelo Hemingway je napisao 1953 godine, po povratku iz Kenije. Knjigu je uredio njegov sin Patrick, koji je oca pratio na tom safariju. Istina u svitanje nudi nesvakidašnju sliku legendarnog američkog pisca izlazeći na stotu godišnjicu njegova rođenja. To je izniman događaj u svijetu izdavaštva, zadivljujući posljednji roman jednog od najvažnijh i najvoljenjih američkih pisaca. Ernest Hemingway, dobitnik Nobelove nagrade za književnost za 1954 godinu, učinio je više za promjenu stila engleske proze od i jednog drugog pisca u dvadesetom stoljeću. Objavljivanje romana Sunce se ponovno rađa i Zbogom oružije u trenutku ga je otkrilo kao jednog od najistaktnutijih američkih pisaca. Kao novinar izvještavao je iz Španjolskog građanskog rata, oslikavši ga u svojem sjajnom romanu Kome zvono zvoni. Kao izvjestitelj radio je i tjekom Drugog svjetskog rata. Njegova, već klasična, pripovjetka Starac i more, 1963 godine donjela mu je Pulitzerovu nagradu. Umro je 1961 godine.

Goca Trzan i voditelj su posetili "Vip gondolu" na Jahorini koja je počela sa radom. Njih dvoje su punim ... U G.U.S.

Prvima je to dobra prilika da tiskanjem upravo otkrivenih tekstova skrenu pozornost na sebe i autora te ... Da mi je netko rekao, prije nego li uzmem knjigu u ruke, kako će ove dvije djevojke napisati ovakve knjige, vjerojatno bih odmahnula glavom. Nitko ovako ne piše.

POVEZANE KNJIGE