Mrvice iz dnevnog boravka

Mrvice iz dnevnog boravka - Pilić, Sanja | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pilić, Sanja
DIMENZIJA
3,11 MB
NAZIV DATOTEKE
Mrvice iz dnevnog boravka.pdf
ISBN
4802078143150

OPIS

Godine 1995. “Mrvice iz dnevnog boravka” Sanje Pilić nagrađene su književnom nagradom “Ivana Brlić-Mažuranić”. Riječ je o duhovito napisanu romanu koji dotiče različite probleme s kojima se susreću desetogodišnjaci, njihovi prijatelji i roditelji. KRITIKA O KNJIZI: “Autorica progovara o životu jedne obitelji, neobične, nestandardne, boemski raspoložene – ovaj put iz perspektive najmlađeg člana obitelji, jedanaestogodišnjeg Janka (…) Glavna je odlika u pisanju Sanje Pilić umijeće u stvaranju uspjelog spoja starih, mnogo puta već iskorištenih tema u književnosti i originalnog, samo njoj svojstvenog stila punog humora i lucidnosti kojima privlači i odrasle čitatelje.” (DUBRAVKA TEŽAK) “Naslov je metaforičan, odčitali bismo ga kao mrvice iz svakodnevice, svakidašnji život. (…) Ali, dok obitelj otkvačeno životari, Janko surađuje u „Modroj lasti“, nalazeći motive u životu stanara u njegovoj zgradi i stvara – Robotka. On nije postao samo igračka nego se – orobotio (kao što se dijete rodi!) i progovorio. Janko postaje slavan (…) Ovaj roman Sanje Pilić (…) je ležerno, duhovito pripovijedanje o zagrebačkoj sadašnjici, kroz život četveročlane obitelji.” (STJEPAN HRANJEC) “Element privlačnosti je osjećaj bliskosti i mogućnost poistovjećivanja djeteta s obilježjem djetinjeg.” (HRVOJKA MIHANOVIĆ-SALOPEK) AUTORICA O KNJIZI: “Skupljam mrvice iz života (…) I ova je knjiga, nadam se, jedna dobra mrvica, mrvica koja će vas razveseliti.” (SANJA PILIĆ)

Za ovo djelo, autorica je dobila nagradu "Ivana Brlić-Mažuranić" 1995. godine. Nagrađivani roman autorice Sanje Pilić, Mrvice iz dnevnog boravka daje prikaz jedne zagrebačke obitelji, njihovu svakodnevicu i sve to iz perspektive desetogodišnjeg dječaka Janka.

Cijela priča prenesena je s gledišta dječaka Janka koji je i glavni lik romana. Sanja Pilić - Mrvice iz dnevnog boravka Vrsta djela - roman. Mjesto radnje - Zagreb (Jankova kuća, škola) Vrijeme radnje - jedna školska godina Sanje Pilić za roman Mrvice iz dnevnog boravka dobila nagradu Ivana Brlić-Mažuranić 1995.

POVEZANE KNJIGE