Sarajevska stoosmica

Sarajevska stoosmica - Krmpotić, Vesna | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Krmpotić, Vesna
DIMENZIJA
11,51 MB
NAZIV DATOTEKE
Sarajevska stoosmica.pdf
ISBN
2702167193492

OPIS

Saraj-drama je drama civilizacije. Mislim da civilizacija i čovjek imaju onoliko mogućnosti da se ne zatru i ne izbrišu, koliko se ne daju prevariti uzvratnom mržnjom.Taj otpor mržnji u sebi bitka je za uljudbu, za dušu, i za o(p)stanak. U mojemu doživljaju, Sarajevo je ispitno mjesto naše sudbine. Ono je bilo (a nadam se da će i ostati), naše jedino ‘jedinstvo u različitosti’. A to jedinstvo nije nikakav politički koncept, već duhovna, društvena, i kulturna zbilja, građena vjekovima. Vesna KrmpotićMoje srce je grad sukladnih vjera – u njemu džamije, hramovi, sinagoge, i katedrale o Meni zbore, u glas zbore, a jedni drugima u riječ ne upadaju. …Kad se ponovno prošetate ovim gradom, vaši će koraci zidati novi saraj – prijestolnicu Mojega smiješka. … Prozri to, Sarajevo, i sjeti se da su u tebi svi bili jednaki kad se umiralo; ne dopusti da u životu bude drukčije.

ISBN 9532013342 9532013334 Vesna Krmpotić: Sarajevska stoosmica.Moje srce je grad sukladnih vjera -u njemu džamije, hramovi, sinagoge, i katedraleo Meni zbore, u glas Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 500 kn 091 25 81 981 Vesna Krmpotić, iz zbirke Sarajevska stoosmica. Monika Herceg 4 Feb 2020.

Hrvatska književnost (65) Dodaj u košaricu. Miljenko Jergović: Dvori od oraha.

POVEZANE KNJIGE