Petar Pan

Petar Pan - Barrie, James Matthew | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Barrie, James Matthew
DIMENZIJA
7,8 MB
NAZIV DATOTEKE
Petar Pan.pdf
ISBN
1666384759601

OPIS

Dječak koji nije htio odrasti Petar Pan škotskog književnika Jamesa Matthewa Barrieja klasik je dječje književnosti koji već više od sto godina oduševljava svaku novu generaciju čitatelja. Barrie je prvo velik uspjeh postigao s igrokazom o Petru Panu da bi ga poslije preoblikovao u roman, objavljen s ilustracijama Francisa Donkina Bedforda koje donosimo i u ovom izdanju. U potrazi za novim pričama Petar Pan, dječak koji nije želio odrasti, ostane bez vlastite sjene u kući gospodina i gospođe Darling. Jedne večeri, kad ju je pokušao pronaći, upozna njihovu djecu: Wendy, Johna i Michaela. Slučajni se susret pretvorio u veliku pustolovinu. S pomoću čarobnog praha vile Zvončice, Petrove suputnice, poletjeli su prema drugoj zvijezdi desno što vodi do Nigdjezemske. Tamo su ih dočekali izgubljeni dječaci, ratoborni Indijanci, prevrtljive sirene i strašni gusari te najstrašniji od svih strašnih moreplovaca – kapetan Kuka. Lik zaigranog Petra postao je simbol bezbrižnosti djetinjstva, a u dogodovštinama njegove družine u Nigdjezemskoj jednako uživaju i odrasli i djeca svih uzrasta.

„Kući, u London, pa naravno" nasmijao se Petar naklonivši se svojoj posadi, skidajući ogroman šešir koji je uzeo Kuki. „Hura" svi su uzviknuli. Petar Pan je lik kog je stvorio škotski pisac i dramaturg Džejms Metju Bari.Petar Pan je nestašni dečak koji može da leti i nikada ne stari.

Lik Petra Pana prvi put se pojavljuje u romanu Jamesa Matthewa Barriea The Little White Bird, a glavni lik postaje u drami „Peter Pan", praizvedenoj 1904., za kojom je ubrzo slijedio nastavak „Peter Pan in Kensington Gardens." Petar Pan Peter Pan, 2003, SAD, Igrani film AVANTURISTIČKI - Jedne hladne noći u Londonu, u doba vladavine Edwarda VII., Wendy Darling (Rachel Hurd-Wood) očarava svoju mlađu braću pričama o borbama mačevima, pustolovinama i pričama o legendarnom kapetanu Kuki. Petar Pan - Filmska adaptacija priče J.M. Barrieja o dječaku koji nikada nije odrastao - Pogledajte video i opis za film Petar Pan (Peter Pan) Adresa: Marina Getaldića 30 A Broj telefona: 021/465153 Objekt Petar Pan ima 7 odgojnih skupina: 1 skupinu 10-satnog jasličkog programa; 4 skupine 10-satnog vrtićkog programa; 1 skupinu 6-satnog jutarnjeg programa Petar Pan Club, Makarska, Croatia.

POVEZANE KNJIGE