Lav i Miš čarobne priče s poukom

Lav i Miš čarobne priče s poukom Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
7,2 MB
NAZIV DATOTEKE
Lav i Miš čarobne priče s poukom.pdf
ISBN
7577191387524

OPIS

Nestašni je miš provodio vrijeme u igri i smišljanju šala. Jednom se prilikom igrao pokraj lava koji je spavao ispred svoje pećine. Njegova igra probudi lava koji se naljuti i uhvati miša. Što se tada dogodilo, pročitajte u ovoj uzbudljivoj Ezopovoj basni koja nosi važnu pouku za svakoga. Lav je bio umoran. On leže u hlad da se odmori i zaspa. Prolazeći tuda, miš odluči pretrčati preko lava. Međutim, lav se probudi i ščepa miša. – Je li, maleni ? Zar se ti, kraj toliko prostora, usuđuješ pretrčavati preko mojih leđa? Što ćemo sada, govori? – viknu lav. – Moćni lave – odgovori miš umiljato. – Pogriješio sam, priznajem. Molim te da mi oprostiš. Nikada više neću to učiniti, ovo je prvi i posljednji put. – Uostalom, pomisli: Kakva bi to slava bila za lava da ubije miša? Lav se nasmije i pusti miša živog i zdravog. Poslije nekoliko dana, lav se nesretno uhvati u jaku mrežu koju su postavili lovci. Nije se mogao izvući pa je rikao od jada i srdžbe. To je čuo miš. Odmah je dotrčao. Kada je ugledao svog dobrotvora u mreži, nije gubio vrijeme. Počeo je gristi užad i malo po malo načinio je dovoljno veliki otvor kroz koji se lav izvukao i tako spasio. – Kakve se čudne stvari događaju na ovom svijetu! – reče lav. – Ko bi ikad pomislio da i miš može spasiti lava od smrti!

Legenda kaže kako je car Solomun hodao svojim vrtovima i razmatrao veličinu svojih djela - on je upravo završio izgradnju veličanstvenog hrama. Iznenada je začuo žustri razgovor između dva leptira.

1.) UVOD. Tijekom adventskog, predblagdanskog perioda uz raznovrsne aktivnosti unutar skupine spontano su se istaknule raznovrsne priče, basne i slikovnice koje su bile usmjerene na postizanje ugodne atmosfere, promišljanje o dobrim djelima, pristojnosti, suosjećanju, plemenitosti ... Basne : čarobne priče s poukom Rijeka : Naklada Uliks, 2020 Sadrži basne: Lav i miš ; Djevojčica i vrč mlijeka ; Brbljava kornjača ; Cvrčak i mrav knjiga Za posudbu 6 Prekrasne ilustracije uz najljepše Ezopove basne Cvrčak i mrav, Jelen i lav, Lisica i grožđe, Vrana i lisica, Šišmiš i lasice, Lasica i kokoš, Kornjača i zec, Lisica i roda, Lastavica i ptice, Pas i njegov gospodar, Dupin i majmun, Vuk i janje, Magarac, mlinar i mlinarev sin, Seljanka i kokoš, Mrav i golubica, Gradski i seoski miš, Pas i vuk, Debela lasica, Dva magarca, Pas i ... ČSR Olovka i miš.doc (*.doc, 31 KB) - Nevija Opis lika - ponašanje.doc (*.doc, 27.5 KB) - Lima ČSR Paučić.doc (*.doc, 32 KB) - Nevija Plan za pisanje priče.doc (*.doc, 31 KB) - Lima ČSR Prvi Dorin žir.doc (*.doc, 38.5 KB) - Nevija ČSR U devet u krevet.doc (*.doc, 54.5 KB) - Nevija ČSR Zagonetni Dalibor.doc (*.doc, 29.5 KB) - Nevija Nestašni je miš provodio vrijeme u igri i smišljanju šala.

POVEZANE KNJIGE