Mladi papa

Mladi papa - Sorrentino, Paolo | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sorrentino, Paolo
DIMENZIJA
11,91 MB
NAZIV DATOTEKE
Mladi papa.pdf
ISBN
4099126619776

OPIS

TEŽINA BOGA EVANĐELJE PO LENNYJU BELARDU Mladi papa duhovit je i meditativan tekst u kojem do punog izražaja dolazi vještina i jedinstven način pripovijedanja jednog od najvećih redatelja današnjice, nezaobilazno štivo za ljubitelje serije i one koji će to tek postati. Glavni lik Lenny Belardo prvi je američki papa u povijesti. Već na početku pontifikata Lenny se pokaže kao veliko iznenađenje za krute vatikanske strukture: neovisan je, intelektualno nadmoćan, pije dijetnu Colu, ne jede gotovo ništa, svjestan je moći koju ima nad drugima i spreman promijeniti lice Crkve. Njegov je život obilježen osjećajem napuštenosti i praznine, što utječe na njegove odnose s vjernicima i klerom. Njegova radikalna ideja o vjeri često ga navodi na kontroverzne poteze – ne oklijeva kazniti kardinale koji ne razmišljaju kao on, prezire nepostojanu vjeru svoga stada i nemilosrdan je prema grešnicima. On je mlad, zgodan, autoritaran, ciničan i arogantan revolucionar te istovremeno krhak, sumnjičav i melankoličan nekonformist. Kolika je težina Boga? To kompleksno i dubinsko pitanje u središtu je sada već kultne serije Mladi papa prema kojoj je nastala ova knjiga koja sažima govore, molitve, dijaloge i monologe Pija XIII., državnog tajnika Voiella i papinih najbližih suradnika Dussoliera i sestre Mary. Podijeljena na prolog i četiri poglavlja, knjiga donosi prikaz kompleksnog svijeta svećenstva i u njemu prisutnih igara moći.

„Mladi papa" govori o početku pontifikata pape Pija XIII. „Mladi papa", kontroverzna je priča o početku pontifikata Pija XIII, prvog američkog pape u povijesti, rođenog kao Lenny Belardo. Izbor ovog mladog i šarmantnog Pape (kojeg glumi Jude Law ) je, čini se, rezultat jednostavne ali učinkovite medijske strategije od strane Kolegija kardinala. Young and charming, newly elected Pius XIII, aka Lenny Belardo, is the first American Pope in history.

Zvijezda serije je Jude Law u ulozi kompleksnog i konfliktnog Pija XIII., prvog američkog pape, a Diane Keaton je sestra Mary, američka redovnica koja živi u Vatikanu. MLADI PAPA priča je o početku pontifikata Pija XIII. Foršpan za seriju 'Mladi papa' Talijanski redatelj Paolo Sorrentino u ovoj je seriji, inače nastaloj u suradnji Skyja, Canala + i HBO-a, stvorio strašnu, ali i vizualno impresivnu sliku pape i Vatikana, sliku prepunu simbola, nadrealnih slika i uznemirujuće atmosfere megalomanskog papinstva jednoga čovjeka za kojeg gledatelj nije sasvim siguran je li svetac ili antikrist, ali prognoze ne izgledaju dobro. Mladi papa (engl.

POVEZANE KNJIGE