Analiza 555 zadataka iz hrvatskog jezika na državnoj maturi

Analiza 555 zadataka iz hrvatskog jezika na državnoj maturi - Doračić, Tatjana | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Doračić, Tatjana
DIMENZIJA
9,33 MB
NAZIV DATOTEKE
Analiza 555 zadataka iz hrvatskog jezika na državnoj maturi.pdf
ISBN
2235715619832

OPIS

Priručnik za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika namijenjen je učenicima gimnazija i strukovnih škola koji se pripremaju za državnu maturu – za višu i osnovnu razinu. Njegova je osobitost u tome što autorice analiziraju jezična pitanja s dosadašnjih državnih matura, ojašnjavaju odgovore i oblikuju nova pitanja kojima učenik ponavlja jezične pojmove i sadržaje. Priručnik ima pet cjelina: Pravopis usklađen s Hrvatskim pravopisom Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje), Fonetika i fonologija, Morfologija, Sintaksa i Leksikologija. Ukupno je 555 pitanja koja obuhvaćaju pojmove i sadržaje koje je, prema Ispitnom katalogu iz Hrvatskoga jezika, potrebno znati za državnu maturu.

Prvi dio testa iz Hrvatskog jezika na A razini učenici su pisali u ponedjeljak, a Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja jučer je objavio ključeve, odnosno točna rješenja ispita koji je sadržavao 80 zadataka. Do ove godine oba dijela ispita donosila su jednak udio u ocjeni, zbog čega su se maturanti često žalili, smatrajući kako se esej ne može objektivno ocjenjivati. U 2019.

Ponovila je bitne činjenice iz ispitnih kataloga, područja ispitivanja, obrazovne ishode i strukturu ispita na državnoj maturi te dala još koji savjet u vezi zadataka koji se loše rješavaju na maturi. značajan broj studijskih programa visokoškolskih ustanova visoko vrednuje rezultat na ispitu državne mature iz toga predmeta. Projekt se sastojao od dvaju osnovnih dijelova: 1) Sadržajna analiza ispitnih materijala iz matematike na državnoj maturi provedenoj u ljetnom roku u školskim godinama 2009./2010., 2010./2011.

POVEZANE KNJIGE