Jaganjac

Jaganjac - McLaverty, Bernard | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
McLaverty, Bernard
DIMENZIJA
9,70 MB
NAZIV DATOTEKE
Jaganjac.pdf
ISBN
1214820494167

OPIS

Nakon niza vrlo uspjelih knjiga priča – od kojih čitatelji sigurno pamte briljantnu kolekciju ”Vrijeme za igru” – nakladnička kuća V.B.Z. po prvi puta na hrvatskom jeziku predstavlja prvi od ukupno četiri romana sjevernoirskog pisca Bernarda MacLavertyja, Jaganjac (prvi put objavljen 1980), koji je ujedno, po sudu otočke književne kritike, i najuspjelije književno djelo ovoga pisca.Iza pripovijesti o kidnapiranju i/ili spašavanju beznadnog dvanestogodišnjeg momčića kriju se krugovi nerješivih ljudskih problema, koji počinju, kao i obično, surovim obiteljskim nasiljem. U romanu Jaganjac, genijalnom u svojoj jednostavnoj emocionalnosti, a opet usložnjenom u humanističkim, religijsko-simboličkim, pa čak i političkim značenjima, Bernard MacLaverty je dječaka Owena Kanea i njegovog spasitelja i/ili otimača Michaela Lamba – odnosno brata Sebastiana – majstorski proveo kroz šumu književnih žanrova u rasponu od romana o odrastanju do romana ceste. Roman koji završava bijegom iz londonskog homoseksualnog skvota i povratkom na mjesto bijega, rijetko je dirljiva pripovijest o ljudskoj bespomoćnosti, nevinosti, ljubavi i gubitku, i istovremeno pravo malo remek djelo spisateljske virtuoznosti. Bernard MacLaverty rođen je 1942. godine u Belfastu gdje je živio do 1975. kada je odselio u Škotsku. Danas živi u Glasgowu.

Dojam je kao 'imamo ga, ali sad da mu pretjerano vjerujemo, to baš i ne', a Marko Mamić se za to i dalje bori u ovom našem timu. Mora ... Baš kao i mamić, i Jaganjac svjestan je koliko je važna utakmica protiv Katara.

hirurg s adresom u Češkoj dr. Edo Jaganjac kazao je za N1 kako se svi plaše talijanskog scenarija, te kako sve bolnice rade na osiguranju dodatnih bolničkih kapaciteta kako bi mogli, u slučaju drastičnog pogoršanja, primati pacijente oboljele od Covida-19. Igor Karačić, Marin Šego, Janko Kević i Halil Jaganjac ostali su "ispod crte" izbornika Lina Červara za prvi krug Svjetskog prvenstva.

POVEZANE KNJIGE