Pamtim, pamtiš, pamti – Vježbe pamćenja

Pamtim, pamtiš, pamti – Vježbe pamćenja - Živković, Željka | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Živković, Željka
DIMENZIJA
4,82 MB
NAZIV DATOTEKE
Pamtim, pamtiš, pamti – Vježbe pamćenja.pdf
ISBN
1968029898703

OPIS

Vježbe pamćenja, dvije knjižice u koloru, namijenjene su djeci osnovnoškolske dobi. Ali, naravno, mogu ih pročitati i odrasli – roditelji i učitelji – i koristiti s djecom.Svaka knjižica sadrži 30 različitih zadataka s gradivom koje treba upamtiti. Gradivo je vrlo različito kao i ono što pamtimo – likovi, boje, različiti znakovi, riječi, rečenice. Knjižice potiču da se gradivo zadatka dobro prouči i pokuša naći kako se taj zadatak može najlakše upamtiti. Ako dijete samo ne može naći kako zadatak organizirati za upamćivanje – ispod zadatka je pomoć – savjet. Savjet ne sadrži sve načine kako možemo zadatak naučiti, već dodatne poticaje. Zašto je izabran baš ovaj pristup? – Svakodnevno smo izloženi bezbrojnim podacima i njihova količina je u svakoj sljedećoj generaciji sve veća. Stoga moramo izabrati što ćemo pokušati zapamtiti i na koji način ćemo najbolje naučiti ono što smatramo važnim. Ovaj cilj imaju također i savjeti za učenje iza zadatka – svaki treba pročitati i pokušati primijeniti.

Za marihuanu se pokazalo da oštećuje sistem pamćenja. Blaga stimulativna sredstva Lista učenja i pamćenja riječi (AVLT) - prosječno (7, 10, 11, 13, 14), interferirajuća lista - uredno (8) Kratkoročno pamćenje - u okvirima normale (10), dugoročno isto (10) Kratkoročno numeričko pamćenje - 6 znamenki unaprijed, 5 unatrag Da bismo pripremili dijete na obaveze koje ga očekuju s godinama, školske, ali i one druge, potrebno je pravilno ga podstaći da razvija vizualnu percepciju, pažnju, ali i pamćenje.

Štetne supstance. Alkohol i droge mogu ozbiljno da oslabe rad memorije.

POVEZANE KNJIGE