Prorok

Prorok - Džubran, Halil | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Džubran, Halil
DIMENZIJA
3,45 MB
NAZIV DATOTEKE
Prorok.pdf
ISBN
7693064549464

OPIS

PROROK – jedno od najpoznatijih djela poznatog pjesnika, književnika, filozofa i mistika Halila Džubrana. Vrhunac njegove temeljne filozofije nalazimo u njegovu zrelom djelu Prorok. U njemu je podsvjesno opisao vlastiti život: svoju mudrost dozrijevanja, primanja svega što postoji i ulazak u harmoniju stvaranja. Prorok govori o čovjekovu iskustvu između rođenja i smrti; o sokratovskoj temeljnoj samospoznaji u kojoj će se čovjek, prije ili poslije, naći usred neprekidnoga nastajanja i prolaznosti. Džubran o sebi razmišlja na tromeđi vjerskih tokova: židovstva, kršćanstva i islama. Na njega je utjecala i mudrost arapskih filozofa, osobito Averroesa, Avicene i al-Gazalija.

Prvo je smatrao da je jedino rješenje - sve zaboraviti! Prorok Joel djelovao je u vremenu između 800-500 pr. Kr.

U njemu je podsvjesno opisao vlastiti život: svoju mudrost dozrijevanja, primanja svega što postoji i ulazak u harmoniju stvaranja. Zvijer i prorok. 0 out of 5.

POVEZANE KNJIGE