Rezidba ruža

Rezidba ruža - Grobmann, Gerd | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grobmann, Gerd
DIMENZIJA
5,15 MB
NAZIV DATOTEKE
Rezidba ruža.pdf
ISBN
5016542511271

OPIS

Cvjetaju li vaše ruže odista u punom sjaju? Biste li željeli stvoriti pravi ružičnjak iz snova, u kojem će cvjetati neke od najljepših svjetskih ruža? Pomoću ovog priručnika naučit ćete koja su pravila rezidbe ruža kako bi one cvjetale u punom sjaju, a u njemu možete još saznati: – osnovnu podjelu ruža prema grupama, ovisno o njihovom rastu i načinu uzgoja – koja su temeljna pravila rezidbe, zakonitosti rasta i vrste rezidbe u skladu s karakteristikama pojedine grupe ruža – koji vam je alat potreban za rezidbu, te koje je najbolje vrijeme za rezidbu vaših ruža – pregled najpoznatijih sorti ruža, te njihove karakteristike i posebnosti. Ovaj je praktični priručnik namijenjen svim ljubiteljima ruža u kojem je pomoću fotografija i detaljnih ilustracija objašnjen postupak rezidbe ruža kako bi one mogle postići svu raskoš svojih cvjetova, te s pravom zaslužiti naziv „kraljica cvijeća”.

Prorjeđuju se ovogodišnji izdanci te se odstranjuju oni koji su višak, a ostali se ostave da sazriju. Pri rezidbi kupine, izdanke koji su ostali nakon prorjeđivanja, možete skratiti oko 15 cm od vrha, tako se prevenira pozeba tijekom zime. Bilo koja sorta ruža može se uzgojiti kao ruža stablašica.

Osnovno znanje o rezidbi ruža omogućit će vam da imate lijepe, zdrave i dobro njegovane grmove ruža koji će vas nagraditi cvjetovima. Pripremite se za rezidbu Foto: Thinkstock.

POVEZANE KNJIGE