Šaman i ayahuasca

Šaman i ayahuasca - Campos, Don Jose | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Campos, Don Jose
DIMENZIJA
11,43 MB
NAZIV DATOTEKE
Šaman i ayahuasca.pdf
ISBN
1909298584054

OPIS

Međunarodno cijenjeni peruanski šaman Don José Campos upoznaje nas s praksom i dobrobitima ayahuasce, psihoaktivne skuhane mješavine biljaka kojom se amazonski šamani koriste za iscjeljivanje već sedamdeset tisuća godina. Ayahuascu se naziva biljkom učiteljicom zato što može iscjeliti fizičke, psihološke i emocionalne blokade. Kroz žive vizije ayahuasca odvodi pacijenta u druge prostore i dimenzije nudeći duboke uvide u pravu prirodu ljudskih bića i njihovo mjesto u svemiru. I dok s jedne strane vlada SAD-a zabranjuje i sankcionira posjedovanje supstanca koja sadrže halucinogene (DMT) kao što je ayahuasca i smatraju je drogom, te prema njihovom mišljenju nema nikakvu medicinsku primjenu, s druge strane, vlada Perua tradicionalna znanja i vještine korištenja ayahuasce proglasila je nacionalnom kulturnom baštinom. Peruanska vlada navodi da je ayahuasca diljem svijeta poznata kao autohtona biljka kojom se prenosi duhovna spoznajai da su učinci koji se postižu njezinim konzumiranjem ravni ulasku u tajne duhovnog svijeta. Peruanci tvrde da su učinci ayahuasce, koji su prošli rigoroznu istragu, drukčiji od onih koje izazivaju halucinogeni (DMT) jer se koristi prema uputama predaka i u tradicionalnom obrednom okružju. Knjiga je strukturirana u tri dijela. U prvom dijelu Don Jose upoznaje čitatelje s prirodom svojeg posla, iscjeljivanjima, svojim učiteljima i svojim vrtom. Drugi dio knjige upoznaje ih s Joseovim prijateljima – mističkim slikarom Pablom Amaringom i biokemičarem Juliom Arceom Hidalgom. U to se uklapa i obred ayahuasce s pojedinačnim mističnim iskustvima. U trećem dijelu Don Jose nastavlja prenositi svoja znanja i raspravlja o naravi ekspanzije uživanja ayahuasce, o različitim načinima na koje ayahuasca manifestira iscjeljenje i o naravi objašnjenja smrti koje dobivamo kad s njom radimo. Knjiga Šaman i Ayahuasca: Putovanje u carstvo duhovnosti sadrži i zadnji intervju i umjetnički rad međunarodno priznatog slikara vizija i bivšeg šamana Pabla Amaringa.

svibnja, 2015. 6 komentara Nova knjiga nakladničke kuće AGM: "Šaman i ayahuasca", autora Don Jose Camposa promovirat će se u četvrtak, 28.

... proučavan je šamanski psihodelični amazonski uvarak ayahuasca, halucinogeni napitak koji se priprema od lišća grmolike biljke Psychotria viridis te od stabljike biljke Banisteriopsis caapi.

POVEZANE KNJIGE