Veliki suvremeni slovensko-hrvatski i hrvatsko-slovenski rječnik

Veliki suvremeni slovensko-hrvatski i hrvatsko-slovenski rječnik - Peti-Stantić, Anita | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Peti-Stantić, Anita
DIMENZIJA
5,83 MB
NAZIV DATOTEKE
Veliki suvremeni slovensko-hrvatski i hrvatsko-slovenski rječnik.pdf
ISBN
8136822642013

OPIS

Za sve koji uče ili žele učiti slovenski jezik, kao i za sve koji se na ovaj ili onaj način s tim jezikom često susreću! Ovaj praktičan i pregledan rječnik sadrži oko 30.000 rječničkih natuknica iz suvremenoga slovenskog i hrvatskog jezika. Za oprimjerenje i naglašavanje leksičkih jedinica korišteni su postojeći elektronski korpusi te višejezični i jednojezični rječnici. Gdje god je bilo važno, navedeni su parovi riječi istoga i bliskoga ili suprotnoga značenja (sinonimi i antonimi), kao i brojne uputnice kojima se čitateljeva pažnja dodatno usmjerava na riječi koje su po značenju povezane s riječi koju se objašnjava. Posebno su označeni tzv. lažni prijatelji, tj. one riječi koje će govornik slovenskoga jezika prepoznati kao riječi svoga jezika u hrvatskom i pogrešno ih protumačiti, jer te riječi u hrvatskom ne znače isto što i u slovenskom i obratno. Rječnik je osmišljen tako da zadovolji potrebe akademske zajednice i svih onih koji uče slovenski i hrvatski na drugim razinama ili kojima je u svakodnevnom poslu potreban rječnik ovoga tipa. Dragocjen je priručnik učenicima i studentima u objema zemljama, svima zainteresiranima za kontrastivno i usporedno proučavanje, prevoditeljima i poslovnim ljudima, ali i svima onima koji žele čitati tekstove na susjednom i srodnom jeziku, za što im treba tek mala pomoć.

Veliki suvremeni slovensko-hrvatski i hrvatsko-slo-venski rječnik. Mozaik knjiga.

Besplatni prevoditelj tekstova i potpunih rečenica. Hrvatsko slovenski prevoditelj na Online-rječnik.com. Slovensko hrvatski prevoditelj.

POVEZANE KNJIGE