Čefuri napolje!

Čefuri napolje! - Vojnović, Goran | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vojnović, Goran
DIMENZIJA
10,53 MB
NAZIV DATOTEKE
Čefuri napolje!.pdf
ISBN
6093941995397

OPIS

Provokativni roman o životu slovenskih Bosanaca koji je autora doveo pod policijsku istragu zbog vrijeđanja slovenske policije Ono što je ovoj knjizi i Goranu Vojnoviću uspjelo je da duhu urbane proze u kojem je Slovenija početkom osamdesetih davala spektakularne rezultate doda glas novog društva, tihi sevdah obitelji Đorđić koja je u fokusu ove knjige, i njihovog sina Marka koji odrastajući na asfaltu polako shvaća još uvijek kruta pravila igre u zemlji koja mu je i majka i maćeha istovremeno. Kod njega su Bosanci i čefuri jedno, jer bez obzira na sve, uvijek i svugdje je tako. Živimo u svijetu u kojem je čefurstvo raširenije nego ikad. Zato je ovaj roman mogao nastati i u neboderima Novog Zagreba, i u novim zemunskim i starim novobeogradskim blokovima i na sarajevskom Alipašinom polju i na Ilidži. Zahvaljujući Goranu Vojnoviću i njegovom talentu koji je uspio ispisati Fužinski sevdah, ili, da pozovemo još jednu referencu, opisati ulogu svog kvarta u svjetskoj useljeničkoj mreži. “Čefuri napolje!” će, van svake sumnje, ostati važna knjiga za odrastanje velikog broja generacija. To što je beskrajno zabavna svrstava je među one knjige koje ne morate tražiti, koje vas nađu i na neki način trajno obilježe. Iz pogovora Ahmeda Burića

SUMMARY: Antonio, an Italian, Veljko, a Bosnian, and Anica, a Slovene girl, find their destinies Čefuri raus! Radnja filma je smještena u Fužine, novosagrađenu četvrt Ljubljane u kojoj veliki broj stanovnika potječe iz ostatka Jugoslavije, a za koje domicilno slovensko stanovništvo ima običaj koristiti pogdrni izraz "čefur". Sinopsis. Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Tata na dar autora Gavran, Miro.

Jo jedan efur. Da se ubije ne more ih fulit.

POVEZANE KNJIGE