Tri stupa Zena

Tri stupa Zena - Kapleau, Philip | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kapleau, Philip
DIMENZIJA
8,70 MB
NAZIV DATOTEKE
Tri stupa Zena.pdf
ISBN
2120282885180

OPIS

Studija Philipa Kapleaua, Tri stupa zena – Učenje, praksa i prosvjetljenje, objavljena prvi put 1965. godine, klasičan je uvod u povijest, teoriju i praksu zen budizma iz perspektive jednog zapadnjaka, svjesnog golemih razlika među kulturama, a o njezinoj aktualnosti govori i činjenica da se i dalje pojavljuju nova izdanja i da je prevedena na niz jezika. Riječ je o razumljivo pisanom i pristupačnom pregledu jednog nama “egzotičnog“ i dalekog svjetonazora i načina života, no pristupačnost ne ide na račun temeljitosti u pristupu i nastojanja da se obuhvate svi aspekti življenja zena, kako oni teorijski tako i praktični – zazen meditacija kao ključna i nenadomjestiva svakodnevna praksa. Kapleau osim toga donosi rijetko dostupne transkripte razgovora između učitelja i pojedinih učenika, kao i dijelove predavanja kojima je prisustvovao, anegdote iz samostanskog života, fotografije i slično. Cijeli jedan dio knjige posvećen je detaljnim izvještajima laika, žena i muškaraca – iz Japana i Sjedinjenih Država – koji opisuju svoja iskustva u prakticiranju zena, tako da možemo steći dojam o tome što znači živjeti na zenbudistički način u svakodnevnom životu. Knjiga sadrži i veoma opširan Rječnik u kojem se detaljno objašnjavaju budistički pojmovi i donose kratke biografije važnih osoba iz povijesti zen budizma.

Cijena 90 kn ~ 12 € Pošalji poruku Veleprodajna cijena: Približno: Netto cijena: PDV: Šifra oglasa: 32683163 Podijeli Spremi Osnovne informacije Lokacija Međimurska, Čakovec, Vojni Vrtovi Jezik Hrvatski Stanje novo. Opis oglasa ... Ondje je upoznao i prigrlio zen budizam, da bi nakon 13 godina temeljitog studija, 1966.

Objava ovih privatnih razgovora posebno je ... Philip Kapleau: Tri stupa zena. Učenje, praksa i prosvjetljenje.

POVEZANE KNJIGE