Dobre zvijezde mliječne staze

Dobre zvijezde mliječne staze - Horkić, Marina | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Horkić, Marina
DIMENZIJA
10,27 MB
NAZIV DATOTEKE
Dobre zvijezde mliječne staze.pdf
ISBN
7212712831168

OPIS

U svojem novom romanu Marina Horkić zadire u jedno od najosjetljivijih razdoblja naših prostora, pedesetak burnih godina tijekom kojih su se smjenjivali sustavi, ideologije, uniforme i zastave, nametali i zabranjivali jezici. Radnja romana smještena je na neimenovan jadranski otok, tršćanske obale i u zagrebačke osamdesete te prati tri generacije žena jedne podrijetlom otočke obitelji – Margu, njezinu kćer Emu i unuku Taru.Dvoje daljih rođaka – prkosna i karizmatična Marga i bonvivan i sanjar talijansko-hrvatskog podrijetla Gvido, susreću se 1929. na obiteljskoj proslavi. Njihova isprekidana priča trajat će godinama i u jednom se trenutku nasilu prelomiti. Oboje su jednako izdvojeni iz okoline, ne zanimaju ih ideologije, velike sile i njihove igre, i čine nesretnu kombinaciju za olovna vremena. Pratimo i melankoličnu umjetnicu Emu i mladu Taru, inteligentnu djevojku koja traga za epilogom bakine priče.Dobre zvijezde Mliječne staze roman je satkan od mediteranskih boja, zvukova, slika i sjećanja. Razbijajući strogi kronološki poredak, Marina Horkić napisala je kompleksan i intrigantan roman o sudbini jedne obitelji na čijim se leđima prelama teret tuđih zločina, podrijetla i odabira. Roman je to o ljubavi i ratu, te pokušaju da, na čiju god stranu uteg povijesti prevagnuo, pojedinac ostane vjeran sebi.

MARC zapis - ID: 4954 ... "Dobre zvijezde Mliječne staze" roman je satkan od mediteranskih boja, zvukova, slika i sjećanja. Razbijajući strogi kronološki poredak, Marina Horkić napisala je kompleksan i intrigantan roman o sudbini jedne obitelji na čijim se leđima prelama teret tuđih zločina, podrijetla i odabira. Dobre zvijezde Mliječne staze roman je satkan od mediteranskih boja, zvukova, slika i sjećanja.

rujna, završila je četvrta UNICEF-ova humanitarna utrka ... Pročitaj najnovije vijesti vezane uz pojam Mliječna Staza. Ove godine svaka medalja za zvijezde Mliječne staze bit će posebna i unikatna - ručno će ih izraditi učenici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar iz Varaždina, ustanove koja obuhvaća osnovnoškolski odgoj i obrazovanje učenika s mentalnom retardacijom. Marina Horkić - Dobre zvijezde Mliječne staze Nakladnik: V.B.Z.

POVEZANE KNJIGE