Moja borba – treća knjiga

Moja borba – treća knjiga - Knausgard, Karl Ove | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Knausgard, Karl Ove
DIMENZIJA
6,36 MB
NAZIV DATOTEKE
Moja borba – treća knjiga.pdf
ISBN
7735138792326

OPIS

Četveročlana obitelj – majka, otac i dva sina – preseljava se na južnu obalu Norveške, u novu kuću u tek izgrađenu naselju. Rane su sedamdesete i obiteljska se putanja čini uzlaznom: budućnost bi mogla biti obećavajuća. Bolnim, ponekad samokažnjavajućim detaljima, Karl Ove Knausgaard oslikava svijet prepoznatljiv svakome tko se može prisjetiti intenziteta dječačkih iskustava, svijet u kojem djeca i odrasli vode paralelne živote koji se gotovo nikad ne susreću. Moja borba, knjiga treća najprustovskiji je dio u heksalogu i donosi nam mučna ali i čarobna Knausgaardova slikovita sjećanja na djetinjstvo i izranjajuću samosvijest, i istražuje višeslojnu prirodu vremena, pamćenja i postojanja.

Istinite priče su za mene uvijek velika inspiracija. "Mozak u plamenu" je moja treća preporuka za mjesec ožujak.

objavljuje heksalog "Moja borba" (Min Kamp) i u Norveškoj, zemlji od oko pet milijuna stanovnika, prodaje se u preko pola milijuna primjeraka. Za "Moju borbu", prvu knjigu dobio je prestižnu norvešku Nagradu Brage, a serijal je već preveden na 23 jezika te izaziva polemike gdje god se pojavi. Time treća knjiga čini iznimku, otklon od ostatka Moje borbe (četvrtu i petu knjigu čitala sam na engleskom); u knjigama koje slijede, autor se vraća rahlom, heterogenom pripovijedanju u kojemu ima mjesta za esejističke odlomke, dugačke zaobilaznice i vrtoglava račvanja na sjecištima pripovjednih linija. Moja borba, knjiga treća najprustovskiji je dio u heksalogu i donosi nam mučna ali i čarobna Knausgaardova slikovita sjećanja na djetinjstvo i izranjajuću samosvijest, i istražuje višeslojnu prirodu vremena, pamćenja i postojanja.

POVEZANE KNJIGE