Tangerka

Tangerka - Mangan, Christine | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mangan, Christine
DIMENZIJA
9,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Tangerka.pdf
ISBN
1187582870331

OPIS

Tangerka, napeti psihološki triler, savršeno je štivo za obožavatelje Daphne du Maurier i Patricije Highsmith, smješteno u Maroku pedesetih godina 20. stoljeća.„Jedan od najboljih prvijenaca godine… Ova zamršena, egzotična priča podsjeća na djela Gillian Flynn i Patricije Highsmith.“ (Entertainment Weekly). Lucy Mason posljednja je osoba koju Alice Shipley očekuje vidjeti nakon što sa svojim suprugom stigne u Tanger. Nakon užasne nesreće u Benningtonu, dvije prijateljice – nekoć nerazdvojne cimerice – nisu razgovarale više od godine dana. No Lucy je ondje i pokušava se pomiriti. Možda bi Alice trebala biti sretna. Još uvijek se nije privikla na život u Maroku, plašeći se lutanja kroz vrevu tangerskih medina po nesnošljivim vrućinama. Lucy, oduvijek neustrašiva i neovisna, pomaže Alice da se izvuče iz stana i upozna zemlju. No Alice ubrzo počinju obuzimati poznati osjećaji – ima dojam da je Lucy kontrolira i guši na svakom koraku. Tada Alicein suprug, John, nestaje, a Alice počinje sumnjati u sve oko sebe: u svoj odnos sa zagonetnom prijateljicom, odluku da uopće dođe u Tanger te u vlastito stanje uma. Tangerka je izvanredan prvijenac zamršene priče koji priziva uspomene na Tanger iz pedesetih godina 20. stoljeća, s toliko pametnim zapletom da ćete ostati bez daha. „Ako ste voljeli Talentiranog gospodina Ripleyja, onda ćete poludjeti za ovim napetim trilerom… Divno.” (Nylon Magazine) „Triler o kojem će svi pričati… Jedna od onih zamršenih, hičkokovskih priča koje vas zbunjuju na najbolji mogući način… Hipnotično.“ (Esquire) „Sočna melodrama smještena na sparnoj, otmjenoj pozornici Sjeverne Afrike u pedesetim godinama 20. stoljeća. Tangerka je dražesna, pa čak i dojmljiva u svojoj odluci da prikaže uzbudljivost života.“ (New Yorker) „Mangan vješto stvara bogato, mračno ozračje te zna kako do kraja zadržati napetost… Sjajan, sočan triler.“ (New York Times Book Review)Christine Mangan doktorirala je engleski jezik na Sveučilištu u Dublinu na temu gotičke književnosti 18. stoljeća, te magistrirala kreativno pisanje na Sveučilištu Southern Maine. Tangerka je njezin prvi roman.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 17159 ... TANGERKA - knjiga tjedna po izboru Žena.hr! Hvala!李 Knjiga jegulja švedskoga pisca Patrika Svenssona oduševila je publik...

godine grad je ima 669 680 stanovnika. Na mjestu Tangera se nalazio starorimski grad Tingis, koji je bio glavni grad rimske provincije Mauretanije Tingitane..

POVEZANE KNJIGE