Izvori mudrosti TU

Izvori mudrosti TU - Bonaventura, Ariel | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bonaventura, Ariel
DIMENZIJA
3,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Izvori mudrosti TU.pdf
ISBN
6268966171962

OPIS

Izvori mudrosti knjiga je neobična, nesvakidašnja i osebujna te pokušava čovjeka vratiti razmišljanju o temeljnim vrijednostima života. Obilje mudrih misli podijeljeno je u deset osnovnih poglavlja, u kojima je sadržano sve što okružuje čovjeka u njegovu životu. U oskudnoj literaturi ljudskih misli i mudrih izreka, ova knjiga predstavlja, rasporedom i prikupljenim izrekama, pravi smiraj i bogatstvo. dr. Pavao Cindrić, suradnik na Velikoj enciklopediji aforizama Ova zbirka izreka nema namjeru da vas usmjerava nekim stazama života kojima ne biste željeli ići. Naprotiv! U obilju izreka što izražavaju različita životna iskustva i različite stavove prema životu i životnim vrijednostima, vi ćete u skladu s onim što je već formirano u vama, prepoznati sukladne ideje, vjerovanja, poticaje. Nadam se da će vam Izvori mudrosti pomoći da uobličite i proširite svoj pogled na svijet, da brže i lakše spoznate neke mogućnosti i neke granice. iz predgovora priređivača

[1] [2] Prvobitno je osnovana ili kao ... Razgovor sa učenikom željnim mudrosti… Dođe meni već dugogodišnji učenik i upita me: "Učitelju, muči me nešto ovih dana…" - Reci onda, da vidimo što možemo učiniti. "Stalno razmišljam o svom životu, bojim se što će biti i kuda to idem.

Podijelite link, širite mudrost. Kuća mudrosti (arapski: بيت الحكمة, romanizirano: Bayt al-Ḥikmah), poznata i kao Velika biblioteka Bagdada, bila je velika abasidska javna akademija i intelektualni centar u Bagdadu. Kuću mudrosti je u Bagdadu, tadašnjem glavnom gradu Abasidskog halifata, osnovao halifa Harun er-Rašid, na početku zlatnog doba islama, u osmom stoljeću.

POVEZANE KNJIGE