Nadohvat

Nadohvat - Haler, Ena Katarina | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Haler, Ena Katarina
DIMENZIJA
12,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Nadohvat.pdf
ISBN
1780883831700

OPIS

Nadohvat je prvi suvremeni književni tekst koji jasnim ženskim glasom i dokufikcionalnim prosedeom pripovijeda stvarnu priču o kontroverznim zbivanjima iz naše novije povijesti. U realističkom ključu i s čestim lirskim momentima roman uvjerljivo prikazuje seoski život Banovine, koji ljudi toga kraja nastoje voditi i u duboko tragičnim okolnostima Drugog svjetskog rata. A onda se kadar s njihova najbližeg susjedstva širi na čitavo mjesto Zrin, toponim dotad znan tek kao sjedište plemića Šubića Zrinskih, dok se epizodno oživljava i salonsko ozračje ratnog Zagreba. Ena Katarina Haler u svom romanesknom prvijencu ratnu traumu više generacija ispisuje sigurnim rukopisom, bez politizacije, patetike i tekstualnih viškova. Njen prostorno i vremenski razveden, a opsegom i temom velik roman o ratu i zlu koje na različite načine ulazi u naš svijet, u suštini je vrlo osobna pripovijest o odrastanju i dvama naraštajima mudrih žena. Nadohvat je dirljiv ispovjedni tekst, dobrohotan i iscjeljujuć, koji potiče na promišljanje, otvara rane, ali zauzvrat nudi i utjehu, čak lijek. Autentičan dokument ruralnog življenja banijskog kraja u neprestanom izmjenjivanju ratova i poraća, Ena Katarina Haler vještom literarizacijom usložnjava do snažnog antiratnog romana. Ena Katarina Kristić, studentica je Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

Po dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine od četiri skupine ostvarit će plasman u nokaut fazu. Piše: Hina Objavljeno: 14.

Uz stručne savjete kojima vam želimo pomoći, redovito održavamo i besplatna preventivna mjerenja i preglede. Provjerite popuste, pogodnosti i programe vjernosti koje nudimo, uz koje ćete ostvariti dodatne uštede. Cool pamučne maske za lice - dar uz novi Storyja.

POVEZANE KNJIGE