Tao podučavanja

Tao podučavanja - Nagel, Greta | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Nagel, Greta
DIMENZIJA
8,77 MB
NAZIV DATOTEKE
Tao podučavanja.pdf
ISBN
8880185550994

OPIS

Posebno značenje drevne kineske mudrosti tao te činga za moderno poimanje odgoja i podučavanja Pravila iz knjige ”Tao podučavanja” temelje se na porukama iz osamdeset jednog poglavlja djela Tao Te Čing, drevne knjige kineske mudrosti, temelja taoističke filozofije. Upućena su učiteljima i, kako naglašava autorica, dobro se slažu s modernim idejama o praksi usmjerenoj na učenika, s holističkim stajalištima, s interdiscipliniranim podučavanjem i konstruktivnim obrazovanjem. Ova su pravila važna i za roditelje, koji su djetetu prvi uzori i učitelji, kao i učitelje i profesore na svim razinama. Bestseleri Grete Nagel ”Tao podučavanja” i Tao roditeljstva literatura su koju preporučuju profesori pedagoških znanosti na mnogim američkim sveučilištima. Tišina je vrlina o Budite nepristrani o Tao se nikada neće istrošiti uporabom o Budite oprezni, suzdržani, prilagodljivi, iskreni, čestiti o Podučavajte primjerom o Pričajte malo o Koristite se vlastitim sposobnostima o Zadržite osjećaj ravnoteže o Mir je važniji od savršenstva o Budite zadovoljno zadovoljni o Brinite o drugima bez posesivnosti o Ostanite u dodiru s vlastitom izvornom prirodom o Budite suosjećajni, vježbajte štedljivost, budite spremni slijediti o Uživajte u nesuprotstavljanju o Budite izravni i jednostavni o Ako nešto ne znate, to i recite o Da biste stekli autoritet budite blagi o Slušajte svoje instinkte o Težite umjerenosti o Budite blagi i slabi, čvrsti i snažni. Uz ova, u knjizi se nalaze još šezdeset i jedno poglavlje praktične mudrosti, nadahnuto jednim od najuzvišenijih filozofskih tekstova svijeta. Prevela: Radha Rojc Belčec

Za razliku od velikih zapadnjackih religija, taoizam nema jednog boga ni proroka osnivaca, pa stoga za neke ljude predstavlja bijeg od dogmatskih religija. Taoizam je na neki nacin univerzalna religija, a jedno od njenih glavnih vjerovanja je da svaka osoba treba slijediti svoj ... U Hrvatskoj se često govori o inovativnim metodama prenošenja znanja, no nekako je zaključak da sve ovisi o motivaciji pojedinca, nastavnika u razredu.

TAO TE ĐING - Lao Ce 798 din . Tao Te Đing - Lao Ce 598 din .

POVEZANE KNJIGE