Božja znanost

Božja znanost - Schroeder, Gerald L. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Schroeder, Gerald L.
DIMENZIJA
7,30 MB
NAZIV DATOTEKE
Božja znanost.pdf
ISBN
7912704740316

OPIS

Biblija je možda glavni izvor tvrdnje o postojanju smisla našeg postojanja. Ali razumijevanje uzroka te svrhe, kako je prije mnogo stoljeća ustvrdio Maimonides, može se pronaći samo poznavanjem fizičkog svijeta. Da dobije to znanje teolog se mora pretvoriti u znanstvenika. Znanost i Biblija su sukladne, a ne međusobno isključive. Poznavanje prirodnih zakona, koji iz bijele Sunčeve svjetlosti izdvajaju modro i njime boje naše dnevno nebo ili na kraju dana pretvaraju to isto Sunce u blještavu narančastocrvenu kuglu, može samo povećati divljenje prema finesama stvaranja. Znanstvena otkrića su omogućila mjerljive pokazatelje jednog vida našeg svijeta koji prelazi materijalno. SADRŽAJ Popis ilustracija Prolog: Kolega je navršio šezdesetu Je li znanost zamijenila Bibliju? Velika rasprava Novo približavanje: znanost, znanstvenici i Biblija Starost svemira: šest dana i petnaest milijardi godina Šest dana postanka Božja narav: biblijska očekivanja za neograničenog i posvuda prisutnog Stvoritelja Život: počela i razvoj Evolucija: statistika nasuprot nasumičnih mutacija Urar i ura Podrijetlo čovječanstva Znanost slobodne volje Zašto se zbivaju loše (i dobre) stvari Kruh sa Zemlje: svemir ugođen za život Epilog: Dobro, a što je s dinosaurima? Dodatak: Kozmičko pozadinsko zračenje kao univerzalni sat Poteškoće u procjeni starosti svemira Razlog postojanja biblijskog kalendara Dugovječnost u vrijeme Adama i Eve Treći dan postanka Potop i Noino doba Bilješke Zahvale Kazalo biblijskih citata Opće kazalo

Svake godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu organiziraju se međunarodni znanstveni simpoziji. ...

Schroeder. Pisac se nevjerojatno trudi dokazati kako su dosadašnja znanstvena istraživanja pokazala da je sve što je znanost pronašla i otkrila, te spoznala o prirodi i svemiru, već zapisano u Bibliji. Četiri Božja znaka na Zemlji pred kojima je znanost potpuno zanijemila: 'Ovo nije napravila ljudska ruka' Autor: Vjera Četvrtak, 15.

POVEZANE KNJIGE