Gradimo u kamenu

Gradimo u kamenu PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
7,60 MB
NAZIV DATOTEKE
Gradimo u kamenu.pdf
ISBN
1576395657730

OPIS

Priručnik o suhozidnoj gradnji i vještini gradnje u kamenu. Suhozidi – Karakteristike, tehnike vađenja i prenošenja, konstrukcijske tehnike – Jednostruki i dvostruki suhozid, podzid, suhozidni volat… Gradnja kamenih kuća – Odabir i priprema lokacije – Smještaj i uklapanje u okoliš – Priprema terena – Gradnja zidova – Podizanje krova – Krovna konstrukcija – Izbor pokrova – Održavanje krovne konstrukcije – Podne i stropne konstrukcije – Izoliranje i završna obrada – Hidroizolacija krova – Toplinska izolacija zidova i krova – Suhozid u uređenju okućnice – Održivo korištenje: energija, voda, sanitarije

Gradimo u kamenu GRADIMO U KAMENU slame, kojim se nekad pokrivala većina gospodarskih objekata, odličan glede to-plinske izolacije, a čak mu ni trajnost nije slaba točka - njegova je najveća mana zapaljivost i činjenica da je kao građevni materijal gotovo u potpunosti nestao. Ako moramo pribjeći alternativnom pokrovu, prvi kriterij morao bi nam biti nje- GRADIMO U KAMENU - Priručnik o suhozidnoj baštini i vještini gradnje.

be "Samograd, mudrost i lipota u kamenu" koja je nakon Šibenika i Žirja 1997. godine činila dio izložbe jadranske baštine u zagrebačkim Klovićevim dvorima uz Međuna-rodnu smotru folklora 1997.

POVEZANE KNJIGE