Nevjerojatna i tužna priča o nevinoj Erendiri i njezinoj bezdušnoj babi

Nevjerojatna i tužna priča o nevinoj Erendiri i njezinoj bezdušnoj babi - Marquez, Gabriel Garcia | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marquez, Gabriel Garcia
DIMENZIJA
4,54 MB
NAZIV DATOTEKE
Nevjerojatna i tužna priča o nevinoj Erendiri i njezinoj bezdušnoj babi.pdf
ISBN
3337040011894

OPIS

Ova jedinstvena knjiga, uz naslovnu novelu Nevjerojatna i tužna priča o nevinoj Eréndiri i njezinoj bezdušnoj babi, sadrži još šest pripovijedaka koje su sve, osim jedne, napisane i objavljene prije razdoblja piščeve pune zrelosti. Riječ je o godinama u kojima je Macondo otvorio vrata magijskom realizmu, u kojemu se stvarnost izražava preko magijskih obrazaca i legendi, a čuda se unose u svakodnevni život. Nevina Eréndira i njezina bezdušna baba personificiraju nevinost i zlo, ljubav i njezinu izopačenost, a sama novela priziva zgode iz srednjovjekovnih epova i provansalskih ili trubadurskih pjesama, premda je, kao i obično, uronjena u bogat, raznovrstan i raskošan svijet Kariba. Eréndirina baba precizno je izračunala da joj unuka duguje osamsto sedamdeset i dvije tisuće i tristo petnaest pesosa za štetu koju joj je nanijela, i zbog toga je vuče od mjesta do mjesta nudeći je vojnicima, krijumčarima, trgovcima, poštarima… Može li ljubav spasiti mladu djevojku iz pakla na koji ju je osudila njezina okrutna baba?

Divan roman o potrazi za obitelji ... 'Nevjerojatna i tužna priča o nevinoj Eréndiri i njezinoj bezdušnoj babi', Gabriel García Márquez . Ova jedinstvena knjiga, uz naslovnu novelu 'Nevjerojatna i tužna priča o nevinoj Eréndiri i njezinoj bezdušnoj babi', sadrži još šest pripovijedaka koje su sve, osim jedne, napisane i objavljene prije razdoblja piščeve pune zrelosti. Ova jedinstvena knjiga, uz naslovnu novelu „Nevjerojatna i tužna priča o nevinoj Eréndiri i njezinoj bezdušnoj babi", sadrži još šest pripovijedaka koje su sve, osim jedne, napisane i objavljene prije razdoblja piščeve pune zrelosti.

Nevjerojatna i tužna priča o nevinoj Erendiri i njezinoj bezdušnoj babi / Gabriel Garcia Marquez ; sa španjolskoga prevela Gordana Tintor. Nevjerojatna i tužna priča o nevinoj Eréndiri i njezinoj bezdušnoj babi je odlična knjiga autora Gabriel García Márquez. Knjiga pod nakladom V.B.Z.

POVEZANE KNJIGE