Petar Pan

Petar Pan - Barrie, James Matthew | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Barrie, James Matthew
DIMENZIJA
7,21 MB
NAZIV DATOTEKE
Petar Pan.pdf
ISBN
3030792088188

OPIS

Dječak koji nije htio odrasti Petar Pan škotskog književnika Jamesa Matthewa Barrieja klasik je dječje književnosti koji već više od sto godina oduševljava svaku novu generaciju čitatelja. Barrie je prvo velik uspjeh postigao s igrokazom o Petru Panu da bi ga poslije preoblikovao u roman, objavljen s ilustracijama Francisa Donkina Bedforda koje donosimo i u ovom izdanju. U potrazi za novim pričama Petar Pan, dječak koji nije želio odrasti, ostane bez vlastite sjene u kući gospodina i gospođe Darling. Jedne večeri, kad ju je pokušao pronaći, upozna njihovu djecu: Wendy, Johna i Michaela. Slučajni se susret pretvorio u veliku pustolovinu. S pomoću čarobnog praha vile Zvončice, Petrove suputnice, poletjeli su prema drugoj zvijezdi desno što vodi do Nigdjezemske. Tamo su ih dočekali izgubljeni dječaci, ratoborni Indijanci, prevrtljive sirene i strašni gusari te najstrašniji od svih strašnih moreplovaca – kapetan Kuka. Lik zaigranog Petra postao je simbol bezbrižnosti djetinjstva, a u dogodovštinama njegove družine u Nigdjezemskoj jednako uživaju i odrasli i djeca svih uzrasta.

Prikazuje se kao nestašni dječak koji može letjeti i koji nikada nije odrastao; svoje beskonačno djetinjstvo provodi na otočiću Nedođija ( engleski : Neverland ) kao vođa družine Izgubljenih dječaka gdje se sreće sa sirenama , Indijancima , piratima , a povremeno i djecom iz vanjskog svijeta. About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy & Safety How YouTube works Test new features Press Copyright Contact us Creators ... Vendi je često čitala svojoj braći o doživljajima Petra Pana, pa se nije naročito iznenadila kada se kraj njene postelje pojavio taj mladi zeleni vilenjak. P... Autor: James Matthew Barrie.

„A kamo plovimo?" upitala ga je Wendy. „Kući, u London, pa naravno" nasmijao se Petar naklonivši se svojoj posadi, skidajući ogroman šešir koji je uzeo Kuki.

POVEZANE KNJIGE