Priče iz cijelog svijeta

Priče iz cijelog svijeta - Bruce, Emily | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bruce, Emily
DIMENZIJA
3,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Priče iz cijelog svijeta.pdf
ISBN
5504150874101

OPIS

Knjiga sadrži dvadeset prekrasno ilustriranih priča sa svih kontinenata, od Afrike, preko Azije, Australije i Novog Zelanda pa sve do Europe te Sjeverne i Južne Amerike. Ako bi trebalo istaknuti po jednu priču sa svakoga kontinenta, onda bi to svakako bila afrička priča o pauku Anansiju koji je, da bi svijetu mogao donijeti priče, prvo morao zarobiti četiri stvorenja – lukavog pitona, surovog leoparda, ljutog stršljena i nevidljivu vilu; potom australska priča o tome kako je klokanica dobila tobolac; ruska priča o tome kako je djevojčica uspjela nadmudriti medvjeda; japanska priča o pustolovnom dječaku iz breskve koji je uz pomoć svojih prijatelja – fazana, psa i majmuna – uspio opljačkati blago divova ljudoždera i odnijeti ga doma svojim roditeljima; južnoamerička priča o tome kako su neke hrabre ptice spasivši dugu koja je jednoga dana iznenada izgubila sjaj, u znak zahvalnosti dobile od duge sjajno i šareno obojeno perje; priča o vatri iz Sjeverne Amerike; španjolska priča o pastirici koja je pomogla vuku izvukavši mu oštar trn iz šape, ali je pritom izgubila svoje ovce, no na kraju je poništila čaroliju kojom je div princa pretvorio u vuka te joj je prinčeva sestra u znak zahvalnosti darovala novo stado. Riječ je o bogato ilustriranoj i poučnoj slikovnici posebno pogodnoj za poklon mlađoj djeci (3 ).

79,00 kn 60,00 kn nije dostupno. ISBN: 978-953-343-711-8.

Ovdje su na jednom mjestu ... U nekim krajevima svijeta zbog ljubavi vas mogu osuditi na smrt, dok drugi za nju nemaju ni ime Bračni par Davor i Anđela Rostuhar na svom medenom mjesecu proputovali su pet kontinenata istražujući što u različitim krajevima svijeta znači ljubav. Davor je o tome napisao knjigu "Ljubav oko svijeta", a Anđela snimila dokumentarni film. Priče iz cijelog svijeta Tekstualna građa, tiskana .

POVEZANE KNJIGE