Zašto sam vam lagala / ret 16. izdanje

Zašto sam vam lagala / ret 16. izdanje - Matanović, Julijana | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Matanović, Julijana
DIMENZIJA
11,99 MB
NAZIV DATOTEKE
Zašto sam vam lagala / ret 16. izdanje.pdf
ISBN
3736811823732

OPIS

16. izdanje knjige ZAŠTO SAM VAM LAGALA, jednog od najpopularnijih naslova Julijane Matanović. Priče o cipelama i lusterima, očevima i skrbnicima, vlakovima i knjigama, strahovima i sanjarenjima, kućama i domovima – godinama intrigiraju književne teoretičare i zadobivaju ljubav šireg čitateljstva. Dok prvi pokušavaju odgovoriti na pitanja vezana uz model autobiografije u kojem autorica izmišlja događaje, ali pri tome se ne odriče imena stvarnih osoba, drugi se uopće ne zamaraju što je u knjizi istina, a što laž. Oni znaju da su se sve priče ionako nekada nekome dogodile. Autorica snagom svoje uvjerljivosti briše granice između zbilje i fikcije. Premda nije na popisu službene lektire, knjiga Zašto sam vam lagala je do sada, 22 godine od objavljivanja, prodana u 56 000 primjeraka i predstavlja rijedak nakladnički uspjeh! Na putu prema svojoj književnoj zrelosti dobro poznat naslov dočekuju novi, uvijek jednako zainteresirani i oduševljeni, čitatelji. Julijana Matanović je suvremena hrvatska književnica i književna znanstvenica. Uz brojne stručne knjige objavila je zbirke priča Zašto sam vam lagala (Nagrada Josip i Ivan Kozarac), Kao da smo otac i kći, Laura nije samo anegdota, Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka (Nagrada Kiklop), Božićna potraga, Samo majka i kći te dva romana: Bilješka o piscu i Tko se boji lika još. S Ankom Dorić napisala je knjigu za mlade One misle da smo male nagrađenu nagradama Anto Gardaš, Mali princ i Kiklop. Za mlade je napisala još dvije knjige Rečeno – učinjeno i Vezanje tenisica s jednom nepoznanicom. U zbirci Cic i svila u izboru autorice objavljene su njezine najbolje priče.

Tako nam se nekako cijeli život odjednom prostre pred nas kao veliko platno na kome možemo vršiti usporedbe svoga i tuđih života, svojih i tuđih grešaka. Možemo uvidjeti, da nešto za što smo, dok smo bili djeca nekome znali teško zamjerali, kasnije ... Zašto sam vam lagala 24 ožujka, 2007 .

Priče o cipelama i lusterima, očevima i skrbnicima, vlakovima i knjigama, strahovima i sanjarenjima, kućama i domovima - godinama intrigiraju književne teoretičare i zadobivaju ljubav šireg čitateljstva. Dok prvi pokušavaju odgov… Zašto sam vam lagala je jedna od najpopularnijih knjiga omiljene hrvatske spisateljice Julijane Matanović..

POVEZANE KNJIGE