Moć navike

Moć navike - Duhigg, Charles | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Duhigg, Charles
DIMENZIJA
11,10 MB
NAZIV DATOTEKE
Moć navike.pdf
ISBN
5100026534399

OPIS

Zašto činimo što činimo i kako se promijeniti Knjiga Moć navike Charlesa Duhigga govori o navikama, o znanstvenim spoznajama vezanima uz njih i mogućnosti njihova mijenjanja. Navike imaju iznimno velik utjecaj na ponašanje i postupke ljudi, od osobnog preko poslovnog i šireg društvenog konteksta. Knjiga Charlesa Duhigga govori nam o tome kako navike funkcioniraju, koji su njihovi mehanizmi i kako ih, jednom kad su prepoznate, možete promijeniti. Promjena navika nije ni laka ni jednostavna, ali je moguća. “Moć navike” pokazat će vam kako navike nastaju, kako se njihovi obrasci ili petlje postupno usvajaju i što pokreće njihovo stvaranje. Neke navike nastaju preko noći, a nekima su potrebne godine. Uz konkretne primjere iz života olimpijca Michaela Phelpsa, Starbucksovog direktora Howarda Schulza, borca za ljudska prava Martina Luthera Kinga ml. i desetke drugih slavnih i manje slavnih osoba, Charles Duhigg objašnjava kako primjenom novih znanstvenih spoznaja o navikama možemo promijeniti naša poslovna okruženja, naše društvo i naše živote.

One su poput toplog kreveta u hladnim danima u koji se volite zavući, ali mrsko vam je izaći iz njega. Većina ljudi koji tragaju za tim tabletama uopće ne treba te hormone, ali trebaju primjerice spavanje, tri obroka dnevno, fizičku aktivnost, sunčanje, najčešće neku strukturu u danu i životu. Ne vjerujem u moć tableta, više u moć promjene.

Knjiga govori o tome kako navike funkcioniraju, koji su njihovi mehanizmi i kako ih, jednom kad su prepoznate, može promijeniti ... Piše: Hana Kazazović Prije nekoliko dana sam završila sa čitanjem knjige The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business autora Charlesa Duhigga. I moram reći da me malo kad neka knjiga tako zaokupila, zainteresovala i dovela u situaciju da po dolasku do kraja krenem ponovo sa iščitavanjem od početka.

POVEZANE KNJIGE