Početnici

Početnici - Carver, Raymond | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Carver, Raymond
DIMENZIJA
7,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Početnici.pdf
ISBN
9976496041405

OPIS

Početnici su Carverova najslavnija zbirka kratkih priča – O čemu govorimo kad govorimo o ljubavi – prije nego što je počelo famozno tesanje o čijem se opsegu godinama spekuliralo i šuškalo. Ova je zbirka integralna inačica remek-djela koju je zamalo napola skratio Carverov urednik i mentor Gordon Lish prije prvog objavljivanja 1981., prije nego što će postati jednim od najutjecajnijih djela suvremene književnosti. Carverova preokupacija samom srži svega jednako je primjetna i u ovim duljim verzijama priča. Plešući s ljubavnikom usred ostataka života starijeg muškarca djevojka dočeka prvo upozorenje koliko su pogibeljne zrele godine, i tada osjeti nepodnošljivu sreću. Muškarac i žena zaključaju se u hotelsku sobu i polagano, bolno priznaju da je veza gotova, dok se na nekom drugom mjestu samotni čovjek na Srednjem zapadu fotografira bez kraja i konca trudeći se pronaći u svijetu iz kojeg je, bar naizgled, u potpunosti nestalo bilo kakvo žarište. Prolazeći sve te višestruke malene tragedije u srži običnosti – jednako toliko i u srži Carverovog opusa – otkrivaju se novi slojevi, nove nijanse, nova značenja. Na mjestima gdje je suradnja Lisha i Carvera tu zbirku srezala do lingvističke kosti, ove mesnatije priče govore dosad neizrečeno, ispunjavajući narativne tišine koje su čitatelje istovremeno i nadahnjivale i pred njih postavljale zagonetku. Početnici su zadivljujući uvid u estetiku književne veličine i pitanjima koja otvaraju mogli bi potaknuti jednu od najvećih kulturoloških rasprava našeg doba.

veljače 2021. 21.kolo HTPL - KK Adria Oil Škrljevo vs.

nk Moticina. NK Đurđenovac 1 : 17 NK Motičina - golovi Niko 6 - Eura 5 - Stipe 2 -Patricija 2 - Šime 1 - Sebastijan 1. Proljeće samo što nije stiglo, a prve zrake dugo očekivanog sunca i toplije vrijeme potaknut će mnoge da počnu razmišljati o uređenju svog vrta ili balkona.

POVEZANE KNJIGE