Svila TU

Svila TU - Baricco, Alessandro | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Baricco, Alessandro
DIMENZIJA
12,66 MB
NAZIV DATOTEKE
Svila TU.pdf
ISBN
8220456924913

OPIS

Svila, možda najpoznatiji roman talijanskog muzikologa i književnika Alessandra Baricca, priča je o francuskom trgovcu svilom iz 19. stoljeća Harveu Joncouru, Kada bolest zaprijeti uzgoju dudova svilca u Europi, Harve napušta rodni Lavilladeieu i suprugu Helene i odlazi na dugačko i egzotično putovanje kako bi pribavio dragocjena jajašca. Na drugom kraju svijeta, u Japanu, domu najfinije svile na svijetu i zemlji u koju stranci nisu dobrodošli, tijekom svog prvog posjeta upoznaje tajanstvenu ženu, oni ne razgovaraju, oni se ne dodiruju, ali taj će susret označiti početak jedne ljubavi koja se zapravo nikad nije dogodila i obilježiti čitav njegov život. Svila je roman neobičnih tehnika, neobičnih ideja i jedinstvenog stila u kojem se prepliću muzikalnost, kratkoća i sažetost izraza i nostalgijom obojene rečenice bliske haikuu. Moćna priča o najdublljim ljudskim željama, ljubavi i putovanjima požudi i čežnji, prvi put objavljena 1996., s vremenom je stekla status jednog od najneobičnijih modernih bestselera.

Oni dolaze iz mnogih izvora i ne provjeravaju. Budite upozoreni. Kretanjem, izbacivanjem iz prehrane škroba, šećera i životinjske masti te pijenjem čaja od kukuruzne svile - šećerni bolesnici, s dijabetesom lakšeg oblika, tu bolest mogu dovesti pod kontrolu.

Pa je njezin "put svile" krenuo od tih osamdesetih od srca, preko uma do ruke. U naravi nepripremljena za tu ambiciju i pregnuće, od samog je školovanja založila nešto dragocjenije. Dijamanti, večernje haljine, svila i tu i tamo neki Jimmy Choo.

POVEZANE KNJIGE