Doktrina šoka

Doktrina šoka - Klein, Naomi | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Klein, Naomi
DIMENZIJA
3,47 MB
NAZIV DATOTEKE
Doktrina šoka.pdf
ISBN
2761822078324

OPIS

Diljem svijeta, u Britaniji, u Sjedinjenim Američkim Državama, u Aziji i na Bliskom Istoku postoje moćnici koji zarađuju na kaosu – iskorištavaju krvoprolića i katastrofe da okrutno i nemilosrdno preobraze svijet sukladno vlastitim idejama. Oni su doktori šoka. Kao uzbudljivo otkriće “Doktrina šoka” otkriva tajnu povijest našeg doba. Raskrinkavajući globalne profitere Naomi Klein je otkrila podatke i međusobne veze koje su potresle čak i nju – koliko sveobuhvatno uvjerenja doktora šoka dominiraju našim svijetom i na koji se način ostvarila ta dominacija. Zarađujući milijarde na tsunamiju, pljačkajući po Rusiji, izrabljujući Irak – zastrašujuća priča o tome kako neki mlate novac dok se ostali mlate međusobno. Nepristrano, nevjerojatno informativno, predivno kontroverzno i strašno kao sam vrag. John le CarréSmionom i sjajno utemeljenom tezom, majstorski i znalački vođenom kroz više od 500 stranica ove knjige, Kleinova se otkriva kao majstor-pripovjedač našeg vremena… ‘Doktrina šoka’ možda je među najvažnijim knjigama desetljeća. San Francisco Chronicle Novi međunarodni bestseler proslavljene autorice No loga.

Essehist, 3 (3 ... Doktrina šoka ili kako danas bogati vladaju svetom - Naomi Klein Knjiga i film Doktrina šoka su strategija vladavine i enormnog bogaćenja svetske elite po kanadskom istraživaču Naomi Klein. Kako MMF i Svetska banka rade za globalne kompanije .

Raskrinkavajući globalne profitere Naomi Klein je otkrila podatke i međusobne veze koji su potresli čak i nju -koliko sveobuhvatno uvjerenja doktora šoka dominiraju našim svijetom i na koji se način ostvarila ta dominacija. Naomi Klein, nagrađivana novinarka i spisateljica koja piše kolumne za The Nation i Guardian, u svojoj knjizi Doktrina šoka, istraživački i činjenično razotkriva globalnu igru. U ovoj knjizi nema reptila, ali pronaći ćete fascinantne podatke koje razotkrivaju jednu veliku zabludu.

POVEZANE KNJIGE