Peta gora

Peta gora - Coelho, Paulo | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Coelho, Paulo
DIMENZIJA
5,70 MB
NAZIV DATOTEKE
Peta gora.pdf
ISBN
4263419673282

OPIS

Svojim romanom Peta Gora Paulo Coelho vraća nas u deveto stoljeće prije Krista na nemirno područje Bliskog istoka. Fenička princeza Izebela naredila je pogubljenje svih proroka koji su odbijali štovati poganskog boga Baala. Kako bi uspio sačuvati vjeru u svijetu kojim vladaju stalni ratni sukobi, tiranija vladara i štovanje poganskih bogova, prorok Ilija, na zapovijed Anđela Gospodnjeg, bježi iz Izraela. Utočište je potražio u feničkom gradu Sarfati, gdje neočekivano pronalazi i pravu ljubav, s mladom udovicom. No Ilijin će ljubavni zanos uskoro biti prekinut, a njegove nade i snovi konačno uništeni u vrtlogu događaja koji će ugroziti njegov život. Roman Peta Gora dirljivo je svjedočanstvo o životu čovjeka čija se vjera našla na kušnji i koji traži put kako bi nadvladao svoja životna razočaranja.

Da ima trunke belog. Pa se iz porušenog Akbara, iz leševa, razvija novi grad.

... PETA GORA je priča o čoveku sukobljenim s moćnim silama svoga vremena. U IX veku pre Hrista, Bog naređuje proroku Iliji da napusti Izrailj.

POVEZANE KNJIGE