Zašto psujem

Zašto psujem - Rudan, Vedrana | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Rudan, Vedrana
DIMENZIJA
10,91 MB
NAZIV DATOTEKE
Zašto psujem.pdf
ISBN
7286017862155

OPIS

Da je psovka književni postupak, znamo još od Janka Polića Kamova. Jedno stoljeće poslije, Riječanka Vedrana Rudan pokazuje nam da je još uvijek jednako efikasan i uznemirujući kao i u vrijeme najvećeg riječkog pisca. Nakon što u prologu objasni zašto psuje (zato što se nikome ne mora dodvoravati, ‘zato što nije u sukobu interesa nego u sukobu sa svijetom i samom sobom’, zato što ne pristaje na tezu da ‘baba njenih godina treba u miru čekati smrt’, zato što želi pisati ono što misli bez obzira što drugi zbog toga mislili o njoj…) Vedrana Rudan u jednako furioznom ritmuodgovara na pitanja: Čemu služe žene, Čemu služe muškarci, Čemu služe djeca, Čemu služi Hrvatska i Čemu služi život. Svakoj od tih tema posvećeno je desetak tekstova, a nakon što ih pročitate, potpuno vam je jasno čemu služi Vedrana Rudan. Da nam kaže istinu, koliko god ona bila bolna! “Ona psuje kao Katul, psuje gore nego Petronije Arbiter. Psuje kao Rabelais i Bukowski ujedno. Psuje kao Vlah, psuje kao Balkanac, kao luda i kao kočijaš. Ali prije svega ostaloga, ona psuje kao dama.” -Vladimir Arsenijević

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu. U subjektu navedite: MDAR1 a u tekstu: vaše ime i adresa vaš razlog Šaljite na mail: [email protected] Posjetite facebook stranicu Časopis Menu i kliknite 'sviđa mi se'! Zašto psujem 15 gužena od ovog režima kome ne mogu ništa.

smije pisati što mu padne na pamet ma šta drugi o njoj mislili (a misle ti drugi o njoj ionako svašta). Vedrana Rudan ZAŠTO PSUJEM. Naša ponuda može se pretraživati na temelju dva osnovna principa: Pretraga korištenjem tražilice koja je strukturirana tako da se na početku upisivanja željenog pojma u samom polju tražilice u padajućem izborniku pojavljuju rezultati koje je moguće odabrati ili upisivanjem cijelog pojma i odabirom polja Pretraži ... Razlog zašto smo za tu inicijativu odabrali došašće jest taj što je došašće priprema za najradosniji kršćanski blagdan, a to je Rođenje Isusovo, odnosno Božić.

POVEZANE KNJIGE