Dobre strane iracionalnosti

Dobre strane iracionalnosti - Ariely, Dan | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ariely, Dan
DIMENZIJA
11,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Dobre strane iracionalnosti.pdf
ISBN
5846225807723

OPIS

Neočekivane prednosti iracionalnih odluka u poslu i kod kućeDan Ariely, američki psiholog i bihevioristički ekonomist, profesor na prestižnom Sveučilištu Duke, u svojoj je prvoj knjizi Predvidljivo iracionalni (v|b|z, 2009.) dokazao da je pogrešna pretpostavka da se uvijek ponašamo racionalno i donosimo logične odluke. Od mršavljenja, preko kupnje automobila pa sve do izbora ljubavnih partnera, gotovo uvijek plaćamo previše, podcjenjujemo sebe i druge te odugovlačimo. No takvi postupci nisu ni slučajni ni besmisleni; oni su sustavni i predvidljivi, pa smo i mi, u skladu s tim, predvidljivo iracionalni. Što je to što poslu daje smisao i motivira nas? Zašto uvijek mislimo da su naše ideje najbolje i precjenjujemo stvari koje smo napravili sami? Zašto visoki bonusi »ne pale« uvijek? Zašto ne bismo smjeli slijediti negativne emocije? Zašto se lako prilagođavamo (ali ne svemu i ne uvijek)? Zašto reagiramo kad pomoć treba jedna osoba, ali ne i kad je trebaju tisuće ili stotine tisuća? Zašto u potrazi za ljubavnim partnerom ne slijedimo vlastite ideale ljepote? Zašto volimo osvetu? Zašto istjerujemo pravdu? U svom novom hitu Dobre strane iracionalnosti Dan Ariely proučava naše ponašanje na poslu i u privatnom životu, govori o neočekivanim pozitivnim i negativnim učincima nelogičnih odluka, istražuje zašto nas naše ponašanje, među ostalim, često odvede na krivi put u romantičnim vezama i poslovnim odnosima te zašto nas dovodi u iskušenje da varamo, lažemo i krademo. Njegova otkrića iznenađuju: iako vjerujemo da u svakodnevnim situacijama možemo procjenjivati razumno, u stvarnosti često dopuštamo svojim instinktima i osjećajima da upravljaju našim odlukama i ponašanjem, podliježemo predrasudama i nesvjesno činimo pogreške, i to na svoju štetu. Ova knjiga pomoći će nam da prepoznamo prave motive svojih odluka i otkrijemo zašto se u svim životnim situacijama ponašamo na određen način, što nas uistinu motivira u poslu, zašto jedna prvotno loša odluka može postati dugoročna loša navika, kako da naučimo voljeti one s kojima smo u vezi te još mnogo drugih stvari. Arielyjevi duhoviti i inteligentni savjeti pomoći će nam da sebe i društvo u kojem živimo i radimo učinimo boljim. Prevodtelj: Maša Plešković

No takvi postupci ... Neočekivane prednosti iracionalnih odluka u poslu i kod kuće Dan Ariely, američki psiholog i bihevioristički ekonomist, profesor na prestižnom Sveučilištu Duke, u svojoj je prvoj knjizi Predvidlj... Neočekivane prednosti iracionalnih odluka u poslu i kod kuće Dan Ariely, američki psiholog i bihevioristički ekonomist, profesor na prestižnom Sveučilištu Duke, u svojoj je prvoj knjizi ''Predvidljivo iracionalni'' dokazao da je pogrešna pretpostavka da se uvijek ponašamo racionalno i donosimo logične odluke. Od mršavljenja, preko kupnje automobila pa sve do izbora ljubavnih partnera, Popularna psihologija Meki uvez 264 stranice Dobre strane iracionalnosti : neočekivane prednosti iracionalnih odluka u poslu i kod kuće / Dan Ariely ; s engleskoga prevela Maša Plešković. knjiga, knjige, knjižara, online prodaja knjiga, knjižare u zagrebu, vrt, gljive, online bookshop DOBRE STRANE IRACIONALNOSTI.

Dan Ariely(autor) Izdavač: VBZ Naslov originala: The upside of irrationality. Od mršavljenja, preko kupnje automobila pa sve do izbora ljubavnih partnera, gotovo uvijek plaćamo previše, podcjenjujemo sebe i druge te odugovlačimo.

POVEZANE KNJIGE