Draga Ijeawele ili Feministički manifest u petnaest savjeta

Draga Ijeawele ili Feministički manifest u petnaest savjeta - Ngozi Adichie, Chimamanda | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ngozi Adichie, Chimamanda
DIMENZIJA
3,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Draga Ijeawele ili Feministički manifest u petnaest savjeta.pdf
ISBN
1366533593472

OPIS

Autorica romana „Polovica žutog sunca“ i „Amerikana“ te knjige „Svi bismo trebali biti feministi i feministkinje“ ponovno moćno i uvjerljivo progovara o feminizmu danas i potrebi da se približimo ravnopravnijem svijetu kad su u pitanju rodne razlike. Draga Ijeawele odgovor je Chimamande Ngozi Adichie na pismo prijateljice u kojem je ona moli za savjete kako da odgaja svoju djevojčicu u današnjem vremenu. Ova knjižica ujedno je i snažna poruka o značenju feminizma danas. U petnaest dragocjenih savjeta -– uvjerljivih, izravnih i pronicljivih – Adichie progovara o tome kako osnažiti svoje kćeri da postanu jake, neovisne žene. Adichie tako savjetuje da bismo djevojčice trebali poticati da se igraju – ako to žele – primjerice, helikopterom, a ne samo lutkama i predlaže majkama da s kćerima otvoreno razgovaraju o odjeći, šminki i seksualnosti. Ona također raskrinkava mnoge mitove još uvijek prisutne u našim društvima, kao onaj da su žene biološki predodređene da u obitelji preuzmu obavezu kuhanja ili uvjerenje da bi muškarci ženama trebali „dopustiti“ da grade karijeru. Draga Ijeawele udara ravno u srž seksualnih politika u dvadeset prvom stoljeću i započinje nov i hitno potreban razgovor o tome što danas doista znači biti žena.

2019.) i „Draga Ijeawele, ili feministički manifest u 15 savjeta ... Draga Ijeawele ili Feministički manifest u petnaest savjeta Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

U petnaest dragocjenih savjeta Adichie progovara o tome kako osnažiti svoje kćeri da postanu jake, neovisne žene. Ova knjižica ujedno je i snažna poruka o značenju feminizma danas. Draga Ijeawele, ili Feministički manifest u petnaest savjeta.

POVEZANE KNJIGE