Dvanaest hodočasnika

Dvanaest hodočasnika - Marquez, Gabriel Garcia | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marquez, Gabriel Garcia
DIMENZIJA
5,13 MB
NAZIV DATOTEKE
Dvanaest hodočasnika.pdf
ISBN
4852226708158

OPIS

Za Gabriela Garcíju Márqueza, jednog od najpoznatijih latinoameričkih pisaca, dobitnika Nobelove nagrade 1982. godine, zna se da je iznimno vješt pisac, autor mnogih nezaboravnih knjiga koje su odavno postale dio zajedničkog, planetarnog čitateljskog iskustva. Mnogi tvrde da je najljepša Márquezova knjiga upravo zbirka pripovijedaka Dvanaest hodočasnika, jer je baš svaka od ovih priča, bez ikakvih pretjerivanja, pročišćena do granice savršenstva. Čitatelji u Hrvatskoj su prepoznali Dvanaest hodočasnika kao jednu od onih knjiga koje uvijek iznova plijene svojom jednostavnošću i pitkošću, pa je doživjela već nekoliko hrvatskih izdanja. Ovog puta, Dvanaest hodočasnika izlazi u izdanju nakladničke kuće VBZ, i to u novom i maestralnom prijevodu Nine Lanović.

Svaki od dvanaest tekstova zasebna je priča. Sve su hodočastile svijetom, bile su zaboravljene, prenamijenjene ili odbačene da bi na kraju sazrele u obliku knjige. Dvanaest hodočasnika С Википедије, слободне енциклопедије Пређи на навигацију Пређи на претрагу Dvanaest hodočasnika je odlična knjiga autora Gabriel García Márquez.

Contributor(s): Lanović, Nina [trl] . Opis. Priče iz Dvanaest hodočasnika G.

POVEZANE KNJIGE