Svi bismo trebali biti feministi i feministkinje

Svi bismo trebali biti feministi i feministkinje - Ngozi Adichie, Chimamanda | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ngozi Adichie, Chimamanda
DIMENZIJA
5,35 MB
NAZIV DATOTEKE
Svi bismo trebali biti feministi i feministkinje.pdf
ISBN
9637640079148

OPIS

„Danas bih željela sve ljude zamoliti da zajedno počnemo sanjati i planirati drugačiji svijet. Pošteniji svijet.Svijet sretnijih muškaraca i sretnijih žena vjernijih onome što uistinu jesu. A to treba početi ovako: moramo svoje kćeri početi odgajati drugačije. Moramo odgajati drugačije i svoje sinove…” Chimamanda Ngozi Adichie U ovom osobnom i izvrsno argumentiranom tekstu – što se temelji na istoimenom TEDx-ovu govoru koji je postao planetarno popularan – nagrađivana nigerijska spisateljica Chimamanda Ngozi Adichie iznosi jedinstvenu definiciju feminizma za 21. stoljeće, u čijoj su osnovi uključivanje i osviještenost muškaraca i žena o problemu poimanja uloge rodova. Govoreći iz svog iskustva (anegdote i primjeri iz života u Nigeriji i SAD-u), Adichie istražuje što danas znači biti žena te ukazuje na postojeće stereotipe i prikrivene seksualne politike. Ovu knjižicu mnoge su ugledne osobe i časopisi proglasili važnim i neophodnim tekstom našeg vremena koji „treba dati u ruke djevojaka i mladića kao poticaj i inspiraciju za budući svijet sretnijih muškaraca i žena“ (Independent), a važno je spomenuti da je u srednjim školama u Švedskoj ona i podijeljena svim šesnaestogodišnjacima i šesnaestogodišnjakinjama.

Svijet sretnijih muškaraca i sretnijih žena vjernijih onome što uistinu jesu. A to... Svi bismo trebali biti feministi i feministkinje Objavio 11.04.2019.

MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 102473 × Signatura.

POVEZANE KNJIGE