Nadohvat

Nadohvat - Haler, Ena Katarina | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Haler, Ena Katarina
DIMENZIJA
10,16 MB
NAZIV DATOTEKE
Nadohvat.pdf
ISBN
2234842694002

OPIS

Nadohvat je prvi suvremeni književni tekst koji jasnim ženskim glasom i dokufikcionalnim prosedeom pripovijeda stvarnu priču o kontroverznim zbivanjima iz naše novije povijesti. U realističkom ključu i s čestim lirskim momentima roman uvjerljivo prikazuje seoski život Banovine, koji ljudi toga kraja nastoje voditi i u duboko tragičnim okolnostima Drugog svjetskog rata. A onda se kadar s njihova najbližeg susjedstva širi na čitavo mjesto Zrin, toponim dotad znan tek kao sjedište plemića Šubića Zrinskih, dok se epizodno oživljava i salonsko ozračje ratnog Zagreba. Ena Katarina Haler u svom romanesknom prvijencu ratnu traumu više generacija ispisuje sigurnim rukopisom, bez politizacije, patetike i tekstualnih viškova. Njen prostorno i vremenski razveden, a opsegom i temom velik roman o ratu i zlu koje na različite načine ulazi u naš svijet, u suštini je vrlo osobna pripovijest o odrastanju i dvama naraštajima mudrih žena. Nadohvat je dirljiv ispovjedni tekst, dobrohotan i iscjeljujuć, koji potiče na promišljanje, otvara rane, ali zauzvrat nudi i utjehu, čak lijek. Autentičan dokument ruralnog življenja banijskog kraja u neprestanom izmjenjivanju ratova i poraća, Ena Katarina Haler vještom literarizacijom usložnjava do snažnog antiratnog romana. Ena Katarina Kristić, studentica je Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

Manje voziš, manje plaćaš. Bog nadohvat duše . Razgovori, zapisi i pisma Nicolasa Hermana, poznatijega pod redovničkim imenom: Brat Lovro od Uskrsnuća, karmelićanin.

Nadohvat je prvi suvremeni književni tekst koji jasnim ženskim glasom i dokufikcionalnim prosedeom pripovijeda stvarnu priču o kontroverznim zbivanjima iz naše novije povijesti. ... DA VAM netko kaže da imate mogućnost dobiti najnoviju terapiju za Vašu bolest potpuno besplatno, bez naručivanja i uputnica uz pokrivene sve troškove putovanja i smještaja u mjestu ustanove koja takvu terapiju pruža, sigurno mu ne biste vjerovali. Astronauti bi do Marsa morali putovati 225 milijuna kilometara i to u razdoblju kad su dva planeta relativno blizu jedan drugome Besprijekornim prošlotjednim slijetanjem Perseverance je postao peti rover NASA-e koji je dospio do Marsa.

POVEZANE KNJIGE